Отварање Стартап центра на Електронском факултету у Нишу

Електронски факултет у Нишу отворио је Стартап центар у оквиру факултета. Свечаном отварању је, поред декана Драгана Јанковића, присуствовала и премијерка Србије Ана Брнабић, као и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, те министар без портфеља задужен за иновације и технологије, Ненад Поповић.

Покретање нишког центра за иновативно предузетништво младих - Стартап центра и развој иновационог екосистема, прилика је да се искористи велико знање и потенцијал који постоји у Нишу.

 

02

03

 

Такође, циљ је да се младима још више приближе могућности које отвара четврта индустријска револуција.

Декан Електронског факултета захвалио се свима што верују у рад, знање, снове, машту и младост, а потом додао да је кључна ствар што је прво град Ниш препознао значај једног оваквог пројекта, а потом што је он добио и велику подршку Владе Републике Србије.

"Сви смо желели да имамо овакав дан. Наша идеја је да омогућимо младим људима једно место где ће моћи да раде и да науче пуно о предузетништву и иновацијама", истакао је Јанковић.

 

02

03

 

Влада Србије је са око 50 милиона динара финансирала формирање овог центра, рекла је Брнабићева и истакла да је ово само прва фаза, а да се на даље планира изградња "ламеле" и научно-технолошког парка у Нишу.

"Улога Владе је да чује, препозна и види потенцијал оваквих пројеката, а ви онда треба даље да гурате, да видимо младе како развијају своје идеје и пласирају своје производе и имају приход за своје породице и државе", рекла је она додајући да ће онда тај новац бити пласиран у развој нових иновација.

Овом приликом декан Електронског факултета у Нишу, Драган Јанковић, поклонио је премијерки Србије Ани Брнабић и министру Ненаду Поповићу копију артефакта из музеја у Прокупљу старог 8 хиљада година. Копије су направљене свега 15-ак минута пре даривања у Стартап центру, 3Д принтером који је купљен за овај центар.

 

 

02

03

 

 

 

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89