Међународна конференција из примењене електромагнетике – ПЕС 2017

Међународна конференција из примењене електромагнетике – ПЕС 2017 отворена је на Електронском факултету у Нишу и трајаће до 1. септембра. Ова, тринаеста по реду, конференција је компетентни научни и професионални скуп, чији је основни циљ ефикасна размена искустава, научних резултата и разматрање развојних трендова из области примењене електромагнетике. Овогодишњу ПЕС конференцију Електронски факултет у Нишу организује заједно са Факултетом техничких наука у Чачку.


На конференцији ће бити изложена 43 рада из 11 земаља, Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Израела, Македоније, Румуније, Русије, Србије, Словеније и САД, припремљена од стране 114 аутора.
Први српски Симпозијум из примењене електростатике, ПЕС, организован је на Електронском факултету у Нишу 1984. године на иницијативу професора др Драгутина Величковића. ПЕС је постао међународни симпозијум 1990. године, а 2001. године је прерастао у Међународну конференцију из примењене електромагнетике. Следеће три бијеналне конференције организовали су заједно Технолошки универзитет из Илменау у Немачкој, Технички универзитет из Софије у Бугарској и Електронски факултет у Нишу, под спонзорством Министарства за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије и Пакта за стабилност југоисточне Европе под покровитељством ДААД-а.
Добро организоване конференције са великим бројем учесника показале су успешну сарадњу факултета из земље и иностранства, што је омогућило организаторима да направе неке нове кораке у побољшању квалитета конференције. Ове године конференција је подржана од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и ИЕЕЕ секције за Србију и Црну Гору.
Најбољи радови са ПЕС конференције биће, након додатне рецензије, публиковани у међународним часописима из области електромагнетике Универзитета у Нишу, Крагујевцу и Темишвару.

pes-2017

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18000 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89